Anyák napját Szegeden ünnepeltük. Ezt a finom tortát készítettem!
Hozzávalók az alaphoz.
180 g kakaós győri édes keksz
1 ek kakaó
2 ek darált dió
5 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
350 g mascarpone
2 egész tojás
1 ek étel keményítő
15 dkg porcukor
A tetejére:
tetszés szerinti gyümölcs /én epret használtam/
tejszín
A kekszet apróra törtem, összekevertem a dióval, és
hozzáadtam a vajat. Kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt vágtam, és
belenyomkodtam.
160 fokra előmelegített sütőben sütöttem 15 percig. Összekevertem a krém hozzávalóit . Ráöntöttem a kekszes alapra, majd 50 percre visszatoltam a sütőbe. 30
perc után levettem 120 fokra.
Hagytam kicsit hűlni. (1 éjszaka hűtőben volt!)
Nonóka miatt nem tettem az egész tortára gyümölcsöt és habot, hanem csak a szeleteket díszítettem meg, aki kérte.
Helgikéméknek is nagyon ízlett. Nonóka ilyen tortát kért a szülinapjára.
Napsugaras szép napot kívánok! Böbe
Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésKöszi Imola! Ami még fontosabb, hogy szuper finom!
Törlés