Az idén változtattam a lekvárkészítésen!
5 kg sárgabarack
3,5 kg cukor
3 db 3:1 dzsemfix
kevés nátrium-benzoát
Apró lyukú darálóval ledaráltam a barackot( A BŐRÉT NEM TISZTÍTOTTAM LE!!!), rászórtam a cukrot, jól összekevertem. Másnap hozzáadtam a dzsemfixet és 3 részletben felfőztem. Forrástól számítva 5-7 percig rotyogtattam, majd üvegekbe töltöttem. Folpackot raktam rá, csipetnyi nátrium-benzoát, lecsavaroztam, 5 percre fejre állítottam, száraz dunsztba tettem.
Ezt még kétszer ismételtem meg, mert összesen 15 kg gyümölcsből készítettem. Természetesen jut belőle a család minden tagjának bőven!
Készült már az idén meggydzsem, őszibarackdzsem, a nyári ízek biztosítottak télre!
Napsugaras szép napot kívánok! Böbe
Jövőre próbáld ki úgy is, hogy nem darálod le! Eszméletlen jó, mikor egy nagyobb barackdarab akad az ember kanalába, direkt azokat vadássza az egész család. :)
VálaszTörlésDrága Böbe ebből valóban kerül mindenkinek a családban!
VálaszTörlésÉn csak pár üveggel főztem be !
Nagyon gusztán néznek ki a lekvárral telt üvegek ;) Anyósom rumot is tesz bele, nagyon feldobja a zamatát; az alkoholtól pedig nem kell tartani (gyerekek!), hisz elpárolog fözés közben!
VálaszTörlés