Helgikémék a nyár végén Magyarremetén voltak, ott tanulták meg a zakuszka-készítést. Kaptunk Tőlük padlizsánost és babosat is. Én a padlizsánost próbáltam ki. Nem 30 üveggel, mint Ők, hanem egy kisebb mennyiséget csak.
Íme:
12 db pritamin paprikát megsütöttem, lehúztam a bőrét...
4 db közeses méretű padlizsánnal ugyanezt tettem, 6 db nagy paradicsomot forró vízbe mártottam és a bőrét lehúztam majd összeturmixoltam együtt mindhármat.
4 db közepes méretű felkockázott vöröshagymát megpirítottam sok olajon, hozzáadtam a turmixolt anyagot, sóst, borsot, őrölt babérlevelet, egy pici cukrot.
Kevergettem, kevergettem, kevergettem, még mindig kevergettem (kb.1 óra), mire jól besűrűsödött. Tiszta üvegekbe raktam, majd következett a száraz dunszt.
Így elsőre jól sikerült, Zsombi szülinapján nagyon kapós volt.
Jövőre nagyobb adagok készítek én is, mert remek csemege este egy szelet pirítós kenyérrel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése