Mikor visszaérkeztünk este, akkor fogtam hozzá a vödrös savanyúság eltevéséhez. Kedvenceim a tejfölös vagy egy kicsit nagyobb műa.vödrök. Tegnap a szegedi piacon megvásároltuk a szükséges alapanyagot, előtte este elkészítettem a savanyúságlét így csak gyorsan összeraktam a télire való finomságokat.
10 l víz, 50 dkg só, 1 kg cukor, 2 kkanál nátrium-benzonát, 1 kkanál borkén, 1 kkanál citromsav, 8 dl 20%-os ecet, babérlevél, mustármag, feketebors
.
Télen a lányok mindig kapnak egy-egy vödörrel!
Ma egyébként szüret van-lesz nálunk. A szőlőt leszedtük már, mindjárt jönnek a lányok, fiúk és kezdődik a préselés. Jó buli lesz!!!
Napsugaras szép napot kívánok! Böbe
Szuper recept, el is szeretném készíteni, de szükségem lenne még egy kis infóra. Mennyi zöldséghez van írva a recept, kb mennyi ilyen kis vödör lesz belőle? Sosem próbáltam még a vödrös megoldást, így érdekelne, hogy kell-e dunsztolni, valamint a tárolásra is kíváncsi lennék.
VálaszTörlésElőre is köszönöm a választ! Timi
10-12 850g-os kisvödörhöz elegendő a lé. Természetesen lehet felezni a mennyiségeket. A lét hideg, nem kell melegíteni, de a hozzávalókat hosszasan kell kevergetni, míg oldódnak. Amint látod megrakom a vödröket, ráöntöm a levet. Fóliát és a műa.fedőt teszem rá . bevallom én a tárolást úgy oldom meg, hogy egy műa.tálcára rakom egymásra a vödröket, így kevesebb helyet foglal. Nem kell dunsztolni, csak a helyére rakni. Még most is van az előző évről és nincs semmi baja.Remélem sikerül Neked is Timi! A zöldségekből 1-2 kg-ot válogass össze fajtánként. Amit legjobban szerettek abból többet, amit kevésbé, abból kevesebbet.
Törlés