Oldalak

2013. október 13., vasárnap

Savanyúság...



Természetesen az idén is készült vödrös savanyúság télre, igaz kicsit később, október 6-án.
A hozzávalókat külön tálakba rakom, majd jöhet a vödrözés!



Már csak egy jó disznóvágás hiányzik hozzá!



Napsugaras szép napot kívánok! Böbe

6 megjegyzés:

  1. Nem is kell megfőzni a hozzávalókat, csak úgy összerakod a vödörben?
    És még valami: mivel (ha jól látom) műanyag a tárolóedény, amiben van a savanyúság, nem kell attól tartani, hogy a savas lé kikezdi a műanyagot? Amúgy már a látványtól összefutott a nyál a számban...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Böbe! Nem kell megfőzni, hanem hidegen kell kavargatni, majd az oldódás után ráönteni, lezárni és a helyére tenni az üveget vagy kisvödröt. Bevallom nem gondoltam még arra, hogy kikezdi a lé a műa.vödröt!? Még nem tapasztaltam semmi problémát...

      Törlés