Oldalak

2015. április 3., péntek

Húsvéti csomagokA Karitász Egyesület ebben az évben is készített húsvéti tartós élelmiszer csomagokat a rászoruló családoknak, egyedül álló személyeknek.
Tettük mindezt a felajánlott 1%-ból és a raktárban lévő adománygyűjtésből. Sajnálatos, hogy most nem kaptunk csak minimális természetbeni hozzájárulást, illetve vannak olyan személyek Kelebián, akik az ünnepek előtt rendszeres pénzadományokkal segítik munkánkon keresztül a rászorulókat.
55 csomag tartalma:
Liszt 1/1 kiszerelés                                       133 kg
Kristálycukor 1/1                                           117 kg
Rizs 1/1                                                         83 kg
Tészta 1/1 vegyes                                         117 kg
Keksz háztartási.200 gr                                   50 csom
Kukoricapehely 70 gr                                        68 csom
Margarin csészés 500 gr                                  75 dob 
Darálthús  400 gr                                            55 dob
Családi májas  190 gr vegyes                           64 dob
Kördobozos sajt vegyes                                   75 dob
Húsvéti cukorka (nyuszi tojás drazsé)10 dkg  110 csom
Olaj                                                                   75 l
Alma                                                                 40 kg

Az értéke közel 200 000 Ft.
Március 31-én délután az egyesület tagjai dobozoltak és osztották ki az adományokat. Munkánkat Polyákovics Béla csapata, a Tanyagondnoki, Családsegítő Szolgálat is segítette. Köszönet érte.

Természetesen elég szűkösek a kereteink. Nem tudunk csak korlátozott számban csomagot adni. A törvény az írja elő: a szociális rászorultság, akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét ( 2015-ben 28.500 Ft/hó) vagy aki egyedülélő és jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 150%-át és nem rendelkezik vagyonnal.

Leegyszerűsítve szociálisan rászorult : olyan személy aki létfenntartással küzd, nincs megfelelő mennyiségű pénze ahhoz, hogy az alap élelmet megvegye, és a számlákat rendezze hónapról - hónapra. Aki betegség folytán munkaképtelen ,vagy más a családjában élő (beteg) kiskorút lát el. Aki a munkanélküliség miatt nem - nem akar hanem nem tud elhelyezkedni! (és nem csak papíron nincs munkája).

Természetesen egész évben szívesen és köszönettel fogadjuk a felajánlásokat, adományokat! Igyekszünk becsülettel azoknak adni, akik legjobban rászorulnak.
Napsugaras szép napot kívánok! Böbe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése