Oldalak

2015. november 20., péntek

Megyei Vadász Szövetség kihelyezett ülése Kelebián



Vendégeket vártunk ma.

A fiúk dám szarvasból készítettek pörköltet.

Mi lángost sütöttünk a Lányokkal, Rozikával, Klárikával. Itt Piroska és Gabika kínálgatja a vendégeket. Elkészítése ITT olvasható!

A vendégek


Szappan kiállítás: Hengi Szappan

Megtisztelt bennünket Maczkó József polgármester úr is


A tanácskozás


Pisti az egyik segítőnk


Kovács Márta bemutatta a főtér emlékműveit


Különleges, finom ételek készültek: majonézes cékla saláta (a megfőzött céklát almareszelővel reszeltem le majonézes tejföllel kevertem össze, melybe zúzott fokhagymát tettem), sütőtökös vörösbor lekvár (80 dkg cukorból szirupot főztem, beleraktam kb. 80 dkg reszelt sütőtököt, jól megfőztem, majd hozzáöntöttem 1 l vörösbort. Ízesítettem fahéjjal, fehér borssal és 2 db 3:1-ben dzsemfixet adtam hozzá. Kis üvegekbe és szárat dunsztba tettem), lila-hagyma lekvár: fél kg lila-hagymát felszeleteltem, olajon megpároltam, adtam hozzá 5 kanál cukrot, tettem hozzá őrölt szegfűszeget, fehér borsot, 2 dl vörösbort. Jól átfőztem, összeturmixoltam kicsit és hagytam, hogy elfője a levét. Ezt is üvegbe, dunsztba tettem. Nagy volt a sikerem!

 világ legfinomabb levese, természetesen fácánból készült.

A vaddisznó sült: 2 napi pácoltam a jól megmosott, megtisztított húst (mustár, mustármag, boróka, őrölt bors, olaj, só, vadfűszer). A pácolt húst tepsibe raktam, közé szeletelt almát és vöröshagymát tettem. Hirtelen megpirítottam, hogy kérget kapjon a hús, majd megkentem reszelt fokhagymával, lefóliáztam. 180 fokos sütőben 3 órát süldögélt. Közben vörösbor "iszogatott" a vaddisznó, végül fólia nélkül pirult fél órát. Porhanyós, ízletes, szuper volt!

Terülj, terülj asztalkám


Volt vadas is

A desszert gesztenyés kocka volt

A közreműködő vadászok: Józsi, Roland, Dodóka és Zoli

A nagy rohanásban nem volt időm a Lányokról képet csinálni, legalább a nevüket felsorolom: Rozika, Klárika, Marika, Piroska, Gabika, Rózsika.

Köszönet a napközis konyha dolgozóinak, akik felügyelték a hús sütését!

Ismét az éreztük Zolikámmal, hogy ez egy szuper csapat, akikre mindig lehet számítani!



Napsugaras szép napot kívánok! Böbe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése