Oldalak

2015. november 11., szerda

Szent Márton napi vendéglátás


Felkérést kaptunk, hogy segítsük az óvoda és az iskola Szt Márton napi megemlékezését. A Kelebiai Karitász és a Kelebiai Nyugdíjas Egyesület tagja szívesen tették ezt és a hagyományőrző rendezvény támogatását nagyon fontosnak tartották.


Mécsesekkel vonultak a gyerekek, szülők, mi az Agrárban vártuk őket, stílszerűen mécsesekkel fogadva...



Ám, a köszöntés után,  hirtelen felvillant a nagyobb fény és előtárult a vendégváró asztal!  A karitász és nyugdíjas önkénteseink krumplis pogácsát sütöttek és finom eperízesítésű teával kedveskedtek

A tanító nénik

Gyerekek, szülők - mindenkinek jutott bőven a finom frissen sütött népies pogácsából



Iván Éva az óvoda vezetője

Az önkéntesek és a gyerekek

Pogácsát sütöttek: Hernádi Gyuláné, Kumich Lászlóné, Jáger Ágnes, Jáger Imréné, Szalmáné Erika, Paska Jánosné, Kollár Anna, Friebert Istvánné, Varga Sándorné, Kiri Zoltánné, Androvics Mária, Rácz Istvánné és én.

A recept:
Hozzávalók: 50 dkg liszt
30 dkg tört krumpli
12,5 dkg zsír
3 tojás sárgája + 1 a kenéshez
tej, élesztő, cukor, só, szezámmag, sajt, köménymag
Elkészítés: felfuttatjuk az élesztőt a cukrozott tejben. A zsiradékot összemorzsoljuk a sós liszttel, hozzáadjuk a a tojás sárgákat és az élesztős tejet, összegyúrjuk. Pihentetjük több órát (előző este érdemes összerakni). Lehet 2-szer, 3-szor hajtogatni is! Kb 2 cm  vastagságúra nyújtjuk (én csak tapogatni szoktam), megkenjük tojással a tetejét, bevagdaljuk, megszórjuk sajttal, szezámmaggal és kiszaggatjuk. Szilikonos sütőpapírt teszünk a tepsibe, arra rakjuk a pogit. Kb.20-25  perc alatt szép pirosra sütjük.

Ma kaptam a Kalocsai Karitász vezetőtől a tájékoztatást, hogy az idei egyházi év Szent Márton emlékév. Azt hiszem, mi méltón indítottuk ezt a kezdeményekést!






Napsugaras szép napot kívánok! Böbe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése