Oldalak

2013. december 15., vasárnap

Kelebia Községért Díj




Így méltatták:

Horváth Zoltán életútja

1949.január 23-án született Mélykúton egy köztiszteletben álló polgári családban. Iskolai tanulmányait Kiskunhalason a Szilády Áron Gimnáziumban folytatta.

1971.április 12-én kötött házassága óta a község közösségi  életében  feleségével és két lányával tevékenyen részt vett.

1971.április 15-én kezdte pénzügyőri munkáját a kelebiai Vámhivatalnál. Nyugdíjba vonulásáig, 1995.augusztus 31-ig ezen a területen dolgozott különféle  -részlegvezetői, parancsnoki -beosztásokban .

Kapcsolata azóta is töretlen régi munkahelyével, mert 2004. óta a Vám-és Pénzügyőrség Országos Szövetségének elnökségi tagja, a Dél-alföldi Régió képviselője, a helyi Vámos Klub alapítója.

1991.április 19-én a KELEBIA Vadásztársaság szervezésében nagy szerepet játszott 3 évig gazdasági felelős, majd azóta pár év kihagyással a társaság elnökeként végez társadalmi munkát a vadgazdálkodás érdekében.

2006-tól 2011-ig a helyi Népi Sportkör vezetésében is részt vett.

2008.januárjában vette át a Kelebiai Nyugdíjas Egyesület vezetését. Horváth Zoltán belépésével szinte megújult az Egyesület tevékenysége. Ötlete alapján, Kelebia Nyugdíjasaiért Díj alapítására is sor került, melyet azok a személyek kapnak, akik legtöbbet tesznek a nyugdíjasokért.

Színrelépésével kapcsolatfelvételre került sor az ásotthalmi, az öttömösi, és a határon túli (bajsai, topolyai) civil szervezetekkel is. Nyugdíjas és borász egyesületekkel szoros kapcsolat született, mely a két település testvérkapcsolatának is alapja lett.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy azóta nem múlik el a faluban olyan rendezvény, /pl. Kárpát Fesztivál, Falualapítási ünnepség, Agrárcentrumi esték, Magyar Kultúra Napja, Idősek Napja stb./ amelyiken a Nyugdíjas Egyesület valamilyen formában ne szerepelne, vagy ne volna jelen. Falunk hírnevét sikerült öregbíteni az Unió macskája című komédiával Budapesten, Topolyán és a környező településeken, melynek főszereplője volt.

Horváth Zoltán meglátta a pályázatokban rejlő lehetőségeket. Feleségével elvégezték a civil-menedzser képzést és 2008 óta több milliós támogatást sikerült felújításra, eszközbeszerzésre, működésre megszerezni.

Már öt alkalommal megszervezte a csíksomlyói zarándoklatot és egyéb hazai és külföldi kirándulásokat.

Kelebia Község Önkormányzatának Képviselő-testülete ezen tevékenységeiért 
KELEBIA KÖZSÉGÉRT DÍJAT 
adományozza Horváth Zoltánnak!








Napsugaras szép napot kívánok! Böbe

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok a férjednek! Igazán megérdemelte. Ez az elismerés neked is szól <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Imola! Én ezt a díjat 2008-ban megkaptam, mikor nyugdíjba vonultam! De, igaz, mi mindig, mindent együtt teszünk...

      Törlés