Oldalak

2011. november 21., hétfő

Vendégjáték Öttömösön


Öttömösön szombaton este "Kelebiai Este" címmel volt rendezvény a Művelődési házban. Mint említettem a foltos kiállítás mellett a Nyugdíjas Egyesület színjátszói is bemutatkoztak. A darabokat Dr.Bartha Istvánné Anika rendezte.




A Testamentum című parasztkomédia került elsőként bemutatásra, melynek témája Ezer Varró András csavaros eszű módos gazda végakaratának megvalósítása. A sok számító örökös pórul járt, a jó (a szerelem) elnyerte jutalmát!  


Anika a rendező, Berec Gabika, Patocskai Ilonka néni, Nagyné Erzsike, Szabó Zsóka, Drótos Kató, Miklósovicsné Piroska, Nagyné Marika, Galambosné Jutka és én

Csukli Károly törzszászlós, azaz az én jó uram Zoli

A második részben a Nyugdíjas Egyesület színjátszói bemutatták házi szerzőjük Miskolczi Miklós: napjainkban nagyon aktuális komédiáját: Az Unió Macskáját.

Miskolczi Miklós Szabadkán született, Kelebián végezte általános iskolai tanulmányait, Dunaújvárosba, majd Budapestre került. Író, újságíró – a Kiskegyed című lap első főszerkesztője, a Színlelni boldog szeretőt írója, a Nyolc évszak című tévéfilm társ szerzője, Kelebia, Trianon gyermeke című monográfia alkotója. Kelebia Község önkormányzatának kitüntetettje.

Egy baráti vacsora kapcsán jött az ötlet: mi lenne, ha a nyugdíjas egyesület színjátszó csoportjának írna egy darabot. Hát megvalósult! Elkészült a mű!








A komédia helyszíne Kelebia vagy bármely magyarországi település lehetne. Szereplők a színjátszó csoport tagjai. Van egy kissé körülményeskedő rendőr, tűzrőlpattant mindent elintéző Iluska, nagyvilági díva, a rendszerváltás előtti időket visszaidéző Mostoha, sok-sok félreértés, megnemértés. Fő cél az uniós lóvé megszerzése volt! De, hogy milyen áron sikerült? Erről győződhettek meg a nézők.


Anika a rendező, Nagyné Erzsike Szilvia a Csárdáskirálynőből, Szabó Zsóka a Csárdáskirálynő, Zolikám aki mielőtt rendőr lett volna, artista világszám volt a mellette álló Bözsivel, azaz Nagyné Marikával, következnek a János vitéz szereplői: a Mostoha Drótos Kató, Francia királylány Miklósovicsné Piroska, Iluska - én és a nagylányunk Helgi az uniós hölgy, akitől az UNIÓS LÓVÉT reméltük, vártuk, de mint kiderült várhattuk, mert az uniós támogatások mindig
UTÓLAG érkeznek meg!

Lelkes színjátszóink nagy sikert arattak. A közönség vette a poénokat, óriási tapssal jutalmazta a játékunkat. Az előadás után szíves vendéglátásban részesültünk, forralt bor, tea, szendvics volt és kellemes baráti beszélgetéssel zártuk a napot.

Ja, szívesen vállalunk fellépést a két darabbal!
 Várjuk a felkéréseket!!!


Napsugaras szép napot kívánok! Böbe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése