Oldalak

2012. július 4., szerda

Fagyi őzgerincformában


Vasárnap Helgikéméknek a nagy hőségre való tekintettel készítettem ezt a meggyes fagyit őzgerinc formában.

1.Felvertem 1 0,5 l hulala tejszínt. 

2.Egy őzgerincformát fóliával kibéleltem.  

3.4 kanál tejszínt simítottam első rétegként, fagyasztóba tettem 20 percre. 

4.A meggyet összekevertem a maradék hab 3/4 részével és rásimítottam a már fagyott rétegre. 
Ismét hűtés, de ezt tovább kellett, mert vastagabb a réteg.

5.A maradék habhoz tetszés szerinti kakaó mennyiséget kevertem, simítás és keksszel zártam le az egészet. Ráhajtottam a fóliát, fagyasztóba tettem felhasználásig. 

6.Hosszú tálra borítottam, tejszínt nyomtam a tetejére, szeleteltem.


Ízlett a famíliának nagyon!!


Napsugaras szép napot kívánok! Böbe

6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!))) Ahogy megláttam a képet, legszívesebben én is kanalaztam volna belőle.
    Köszi, hogy leírtad az elkészítés módját. A hétvégén én is meg fogom csinálni az unokáimnak.
    Lehet, hogy nem meggyel, hanem málnával.
    Köszi a receptet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos sikerre számíthatsz! Szerintem is bármilyen gyümölcs megfelel!

      Törlés
  2. Hú de finom lehet én is meg csinálom!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Hát ez nekem is ízlene, és nagyon mutatós is!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Készítettem már kerek tortaformába is, de ez praktikusabb, mert elég csak a szükséges szeletet levágni és a többi mehet vissza a fagyasztóba.

      Törlés