Nincs karácsony kocsonya és kalács nélkül!
Legalább is nálunk.
4 személyre a következő előre lesózott húsból készült:
1 db sertés köröm,
1db s.fül
3 db s.farok
1 db hátsó csülök
2 db s.nyelv
egy kis s.bőr, vöröshagyma, fokhagyma, egész fekete bors, só, ha szükséges.
A hozzávalókat felforralom, majd leöntöm és lemosom a húst. Ezután forrásban lévő vízbe teszem és nagyon lassú tűzön 3 órát legalább főzöm fedő nélkül. Ha kész ruhán keresztül leszűröm, hagyom a levet kihűlni. Mikor a zsír a felszínén megdermed, azt leszedem. Ha kell újra megmelegítem egy kicsit, hogy önthető legyen. Közben már a húst tálakra szedem, megkenem egy kis Erős Pistával, rámerem a levet, hűvös helyre rakom, megdermesztem.
Mikor az éjféli miséről hazaérünk, akkor szoktuk megkóstolni először, majd 25-én reggelire és vacsorára fogyasztjuk.
Na, természetesen Böbe által sütött kakastejes nagykalács dukál hozzá!!!
Napsugaras szép napot kívánok! Böbe
Azt hiszem, megint kell csinálnom.... Nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésHú, de finom lehet ez a kalács. Mitől kakastejes?
Nagyon finom volt Imola! Mikor kicsi gyermek voltam, a nagymamámtól hallottam ezt a kakastejes kifejezést.Ő használta a finom sárga, foszlós nagykalácsra. Így maradt fenn nálunk is!!!
VálaszTörlés