Oldalak

2011. október 8., szombat

Csemege birsalmából


Nagy kedvencünk a birsalma, legyen az pálinka vagy dzsem, sajt. Most az utóbbit készítettük kollektív munkában. Mami mosta, darabolta, Zolikám főzte és a burgonyanyomón áttörte. Én ma hajnalban kevergettem-kevergettem-kevergettem. Közben megállapítottam, hogy majdnem két tulipános táskát készíthettem volna el ennyi idő alatt...
De, ez egy nagyon finom csemege, ezen kívül sütikbe is tehető, tehát érdemes vele hosszú időd pepecselgetni! 1kg áttört gyümölcshöz 80 dkg cukrot adtam. Formákba töltöttem. Szikkadnia kell pár napig, aztán szárítgatom, forgatgatom.
Kicsit még botmixerrel rásegítettünk

Színe, állaga, íze nagyo klassz!
Érdemes kipróbálni!!!


Napsugaras szép napot kívánok! Böbe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése