2012. augusztus 29., szerda
Sült kápia
Megjöttem ma estefelé Szegedről. Zolika unokámmal töltöttünk közösen néhány napot. Vasárnap elfejetettem magammal vinni a képeket, így nem tudtam a blogomba feltenni, legalább az is pihent egy kicsit, mint én. Wellness "hételejét" tartottam, Zolikának a kedvében jártam, olvastam, sétáltam...
Kedvenc salátánk ez a sült kápia paprikából készült finomság.
Húsos, piros paprikát megmosom, megtörölgetem alufóliával bélelt tepsibe rakom, a fóliával beborítom, megsütöm 180 fokos sütőben. Hagyom kihűlni. Ekkor a paprika héját könnyen lehúzom és a magházat eltávolítom belőle. Vigyázat!Tál felett kell végezni, mert folyik, csöpög belőle a lé. Egy tálba darabolom a paprikát. Öntök rá egy kis olíva olajat, készítek cukros-sós-ecetes keveréket. Fokhagymát présen átnyomok és hozzákeverem. Tetszés szerint borsozom. Ráöntöm a levet.
Sültekhez, grill húsokhoz nagyon finom!
Kicsit macerás, de megéri elkészíteni!
Napsugaras szép napot kívánok! Böbe
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finomnak tűnik. Szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésMikor jöttök haza? Készítek szívesen!
TörlésIsteni lehet! Köszönöm a leírást!
VálaszTörlésKicsit macerás, de megéri elkészíteni!
Törlés