Hozzávalók:
Tésztához
4 tojás
2 ekanál víz
6 ekanál kristálycukor
1 cs csoki pudingpor
1 csipet sütőpor
3 ekanál liszt
2 ekanál darált dió
Krémhez:
4 ekanál búzadara
4 dl tej
25 dkg Ráma margarin
30 dkg kristálycukor
3 ekanál darált dió
pár csepp vanília aroma
2 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojások fehérjét, sárgáját szétválasztom. A fehérjét a vízzel a cukorral kemény habbá verem. Lassú fokozaton hozzákeverem a tojások sárgáját, majd a pudingport( ettől nekem mindig nagyon könnyű lesz a piskóta), lisztet, sütőport, diót. Normál tűzhely méretű tepsiben 180 fokon megsütöm kb.25-30 perc alatt, az ajtót nem nyitom ki. Hagyom kihűlni.
A tejet felforralom, a darát belekeverem, leveszem a tűzről, hozzáteszem a cukrokat, diót kevergetve kihűtöm. A margarint felverem és a kihűlt anyaggal összekeverem, majd a tészta tetejére kenem. Tetejét cukrozott kakaóporral szórom meg.
Napsütéses, vidám családi hétvégét kívánok!
Biztos, hogy finom! Jó lett a fénykép is!
VálaszTörlés