Egy tálba 1 kkanál sót, 2 ekanál cukrot, 1 kkanál mustárt 2 ekanál oliva olajat, 1 ekanál almaecetet, borsot ízlés szerint teszek, jól összekeverem. Apróra darabolok 1 nagy fej vhagymát, 2-3 gerezd fhagymát, 2-3 tv paprikát 1 kígyó uborkát, fejes salátát, 4-5 paradicsomot, feta sajtot legalább 25 dkg-ot. Oliva bogyó a tetejére és oregánóval szórom meg.
A dinsztelt káposzta inkább téli csemege, de a friss vöröskáposztának nem tudok ellenállni, főleg, ha sült kacsa kerül a tepsibe.
Mozzarella sajtot megfűszereztem és raktam a kápia paprikába, pici oliva olajjal meglocsoltam, megsütöttem.Ez is finom nyári csemege!
A tepsiben maradt egy kis hely, gyorsan betekertem csirke májat baconba és együtt sültek.
A rántott karaj Zolikám kedvenc étele. A felszeletelt, kikloffolt húst pici langyos vegetás, fokhagymás vízben szoktam pihenteteni kb 5-10 percet. Utána panírozom a szokásos módon és sütöm szép pirosra.
Jó, étvágyat kívánok
Napsugaras szép napot kívánok! Böbe
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése