Oldalak

2011. augusztus 30., kedd

Egy kis nosztalgia...


Az első osztályom (tudom mindenkinek a nevét!) Sajnos van aki már nem lehet köztünk

Sokszor, sokan kérdezik tőlem "Nem hiányzik az iskola?" Általában őszintén azt válaszolom, hogy én most sem nem unatkozom, de van mikor gyakrabban gondolok rá. Így van ez most is!
Szakértőként a napokban kellett véleményeznem az egyik iskola pedagógiai programját - hát persze, hogy felidéződtek bennem, mikor én készítettem a mi iskolánkét.
Meghívtak tegnap egy olyan sajtótájékoztatóra, amin azoknak az interaktív tábláknak az átadása történt meg, mely pályázatírása még 2007-2008-ban általam indult.
Aztán... rendezgettem a régi dolgaimat és ismét a kezembe kerültek a régi osztályképek. Az este rászántam az időt és beolvasgattam a meglévőket.
Remélem másoknak is sikerül velük kellemes emlékeket felidézni ezekkel a képekkel. 1975-ben készült a kép az első osztályomról. A másik fotó azért érdekes, mert mielőtt igazgató lettem volna ez az osztály volt az utolsó, melynek osztályfőnöke voltam. Ja, és nem egy tanuló van köztük, kinek anyukája vagy apukája az első osztályoba járt!

Igen, néha hiányzik az iskola...

Az utolsó osztályom (Ők most 19-20 évesek)

Napsugaras szép napot kívánok! Böbe

1 megjegyzés:

  1. Kedves Böbe!
    Olyan kedvesen és szeretettel írsz a tanítványaidról, meg az iskoláról, hogy látszik, mennyire a hivatásodnak tekintetted a munkádat.
    Felidéztél a visszaemlékezéseddel bennem is egy sor emléket. Én 1979-ben kezdtem a pályámat. Most a második igazgatói ciklusomat kezdem. Én is tanítottam már anyukát és gyerekét is. Magyar-gyorsírás-gépírás-számítástechnika szakos vagyok. A mi iskolánk is kapott ennek a pályázatnak a keretében 2 db interaktív táblát, szavazószettet, sni csomagokat, stb. Mennyire mások lettek az eszközök, de a gyerekek szerintem nem sokat változtak. Várom a visszaemlékezésed folytatását.

    VálaszTörlés