Tercsikétől kaptam egy üveg bordzsemet november elején. Kérdezte:- ízlik-e? Nagyon csodálkozott, hogy nem kóstoltuk meg azonnal, hanem ünnepi alkalomra tartogattam. Érdemes volt!
A libamájat én fokhagymával megtűzdelem és annyi tejet öntök rá, hogy ellepje. Több órán keresztül így hagyom. Közben kisütöm a hájat. Van egy A5-ös méretű tepsim, abba helyezem bele a májat, Ráöntöm a zsírt, teszek mellé pritamin paprika szeleteket és fólia alatt megsütöm. Mikor jól kisül belőle a zsír leveszem a fóliát, megpirítom kicsit. Ha kihűl teljesen akkor szeletelem fel és borsozom, sózom.
Az öntet: 2 kanál áfonya- és 3 kanál bordzsemet felforrósítok, 1 kkanál étkezési keményítőt 2 kanál borral kikeverek és összevegyítem a dzsemmel. Fehér-borssal, őrölt szerecsendióval ízesítem.
Egy évben egyszer ez igazán fenséges finomság!
Napsugaras szép napot kívánok! Böbe
Finom lehet.
VálaszTörlésÍgy igaz!
TörlésHát ez nagyon finom lehet!
VálaszTörlésKár hogy vega vagyok!
Az öntet is fini volt...
VálaszTörlés