Oldalak

2011. július 22., péntek

Gyermekkorunk ételei...


Játékra hívott Marika, úgy hogy elkezdtem kutatni emlékezeteben, érdekes dolgok jutottak eszembe...
Játék menete:
Gyűjtsük össze gyermekkorunk kedves ételeit, sütijeit blogunkon! Bizonyára mindenkinek vannak kedvencei, melyekhez akár kedves történetek is fűződnek. Emellett persze akadnak olyan ételek is, amiket valamiért nagyon nem kedveltünk. A számot tekintve nincs szabály, mindenki annyi ételt sorol fel, amennyihez kedve van. Így jobban megismerhetjük egymás ízvilágát és egy kicsit nosztalgiázhatunk is.
Egy bloggernek 5 másikat kell meghívnia a játékra!

1. Mi az 50-es években szegények voltunk, de ha Anyukám csirkét vágott a rántott csirkecomb mindig az enyém volt. Ő a hátát eszgette. Ez a tulajdonsága még most is megvan. Mindent megvon magától, az unokák, dédunokák javára.

2. Sokszor vigyázott rám a szomszéd néni, mikor Anyukámék dolgoztak. Na azóta sem ettem olyan finom hajában sült krumplit, mint 2-3 éves koromban. Berakott tűzhely (sporhelt!) LERNIjében készült. Kiszedve a sütőből egy konyharuhára tették, megspriccelték vízzel, betakarták,  aztán lehetett megtisztítani és házi kenyérrel, vajjal enni.

3.Mikor fiatalabbak voltunk az én jó Urammal, minden nyáron mentünk a gyerekekkel nyaralni. (Most már inkább ősszel, télen, tavasszal megyünk 2-3 napos kirándulásokra!) Minden alkalommal csirkepaprikás új krumplival, uborkasalátával várt bennünket a hűtőben vagy töltöttpaprika. Ehettünk előtte minden különleges tengeri herkentyűket stb., de olyan finom egy se volt, mint Anyukám főztje. Na többek között ezt a hagyományt is igyekszem én is továbbvinni, mert biztos a lánykáimnak is jól esik!

...és akiknek szeretném felkínálni a lehetőséget:

Napsugaras szép napot kívánok! Böbe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése