Oldalak

2011. szeptember 1., csütörtök

eSKa és S.Ildikó kérésére

Két kedves kérésnek próbálok ma eleget tenni. eSKa a nyáron lett a virtuális kedves Ismerősöm. S.Ildikó tanítványom volt 4 évig és Ő az egyedüli fiatal hölgy, aki a Folfocska tagja. Ő készítette a keresztszemessel díszített babatakarót. Kérte, hogy varrjak neki szombatra egy barna tulipános táskát, mert lakodalomba mennek és nagyon szeretne ruhájához illő alkalmi tasit.
Közben eSKa kérése az volt, hogy készítsek fotót a tulipános táskák munkafázisáról.
Hát összekapcsoltam a kettőt és így született meg ez a bejegyzés!
Nekem nagy kedvencem ez a fazon. Öröm egy-egy új táska elkészítése. Elnézést kérek azoktól, akiknek a kisujjában van a varrás munkafázisa, de nagyon örülök annak, ha valaki ezen fotók segítségével kap kedvet előszőr a táska varrásához.

4 db azonos méretű szirmot , 2 db pántot, szükséges méretű ferdepántot és a szirmoktól egy kicsit kisebb méretű bélésanyagok szabok kiElkészítem a szendvicset, pántot, zseb szegését ugyanazzal a tűzéssel

Ferdepánttal körbeszegem

A két szirmot összetűzöm

Erre helyezem a zsebet és körbevarrom

Ez a legnehezebb rész, hisz a másik oldalt is össze kell dolgozni, csőszerű anyagot kell készíteni

Színén az alját összevarrom

Kifordítom, ismét levarrom az alját, lecsípem a sarkokat.

Most képzelje ide mindenki az első fotót és láthatja, hogy a pánt felvarrása, illetve a tetszőleges dekoráció után máris kész a tasi.

Remélem mindkét Lány örül az eredménynek?

Napsugaras szép napot kívánok! Böbe

2 megjegyzés:

  1. Kedves Böbe! Nagyon szépen köszönöm a fotókat és a magyarázatot is. Gyönyörű lett ez a táska. Én nem egészen így csináltam, de a következőt az utasításaid szerint fogom elkészíteni.

    VálaszTörlés
  2. Örülök, ha tudtam újat mutatni. Zökkenőmentesen indult a tanév? Ja, írni ide is tudsz: zoerzsi49@gmail.com

    VálaszTörlés