Oldalak

2012. február 7., kedd

"A szeretet egyetlen cseppje többet ér, mint az értelem óceánja."



Ők az utolsó előtti osztályom voltak: ülő sor balről jobbra: Balázs-Piri Dzsenifer, Sutka Niki, Papp Dóra, Rigler Reni, Nagygyörgy Évi, Hinterszher Ágnes,
középső: Sólya Csilla, Gémes Noémi, Virág Roland, Friebert Gábor, Molnár Józsi, Fábián Andrea, Kormos Anita, mellettem áll Balogh Sz.Bélus, Simics Gábor, Friebert Balázs, Horváth Roland és  Szűcs Kálmán
Őket sajnos 1 évig tanítottam első osztályban csak

Valahol az olvastam: "A gyereket nem lehet jóvá szidni, csak jóvá szeretni! "De,hogyan? Hát nem majomszeretettel, hanem értelmes, következetes, odafigyelő, reális követelményeket állító szeretettel.

Magyarországon riasztóan megnőtt az elmúlt években az otthonukból elkallódó gyerekek száma, ezzel párhuzamosan a gyerekbűnözési statisztikák is rekordokat döntögetnek. Tudjuk a rossz útra tévedő gyermekek az esetek többségében többnyire "barátaik" segítségével, azaz a rossz társasággal fedezik fel rosszabbik énjüket.

Évek óta folyamatosan növekszik a gyermekek és a fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények száma: egyre többen szegik meg a törvény előírásait a 18 év alatti magyar fiatalok, sőt a tizennégy évnél is fiatalabb fiúk és lányok.

A lógások otthonról és az iskolából a fiatalokat az értelmetlen lődörgések felé viszik.  Suli helyett vagy után, mind több fiatal kóborol a pálya környékén, a parkban.

Tudjuk mindannyian, egy gyerek soha nem akar bűnözni, elcsavarogni. Ő jó akar lenni, azt akarja, hogy értékeljék, foglalkozzanak vele, elfogadják. Egy agresszív gyermek, sőt felnőtt viselkedésének hátterében mindig a szeretethiány áll.
Nagyon fontos tudni a szülőknek is, hogy fontos  az őszinte beszélgetés a gyerekekkel gondjaikról, problémáikról.

Kedves Szülők! Ne feledjétek: A gyereket nem lehet jóvá szidni, csak jóvá szeretni!


Napsugaras szép napot kívánok! Böbe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése