A vámos nyugdíjas találkozóra Módráné Erzsike hozott ilyen pereceket. Nagyon ízlett, kipróbáltam. Ropogós, de mégis omlós, kicsit pepecs munka a szaggatás, de megéri! Ha nem csemegézgeti el a család hosszabb ideig eláll. Elharmadoltam, vittem a Lányoknak belőle, nálunk már csak 3-4 db van. Ha időm engedi újabb adagot sütök még karácsonyra!
Hozzávalók:
25 dkg margarin
50 dkg liszt
1 csapott ekanál só
1 kispohár tejföl kb.
Kb.fél élesztő (nem kell felfuttatni csak belemorzsolni)
1 tojás a kenéshez
köménymag , mák, sajt, szezámmag stb. a tetejére
Elkészítés:
A sós lisztet elmorzsolom a margarinnal és az élesztővel, hozzákeverem a tejfölt, jól kidolgozom, elnyújtom és szaggatom. A leesett részeket újra kell gyúrni, nyújtani, szaggatni. Sütőpapírra helyzem, felvert tojással megkenem. Szórok rá magvakat vagy nem. 180 fokos sütőben pirosra sütöm.
Ebből a mennyiségből nekem 102 db lett!
Napsugaras szép napot kívánok! Böbe
Nagyon finom tényleg!:-)
VálaszTörlésFoltos Karácsonyi Ünnepeket kívánok!
VálaszTörlésÉn ezt hajdúsági perec néven ismerem, tényleg nagyon finom, de nem lehet abbahagyni enni!
VálaszTörlésKellemes és békés ünnepeket kívánok :-)
Köszönöm Lányok!Én is áldott ünnepet kívánok!
VálaszTörlés