Oldalak

2011. december 28., szerda

Habroló Erika receptjével


Hozzávalók:
25 dkg margarin,
35 dkg liszt,
fél kávéskanál ecet,
1,5-2 dl víz, kevés só.

Ezt a tésztát 2 mm vékonyra ki kell nyújtani, csíkokra vágni, a habtekercs formára rácsavarni.Tojássárgával meg kell kenni, pirosra sütni. Még melegen le kell húzni a formáról úgy, hogy tenyerünkkel átfogjuk a tekercset, és másik kezünkkel a formát megcsavarva a tésztából kihúzzuk.
Ebből a mennyiségből 24 db tekercs lesz.

Töltelék:Édes: Ehhez a mennyiséghez kb 4 tojásfehérjét 25 dkg porcukorral kell gőz fölött felverni. Vagy tejszínhab.
Sajtos: 4 dl tejből besamelt készítünk, sajtkrémmel gazdagítjuk, a két végét a tekercsnek reszelt trapistasajtba mártjuk.




Szilveszterre ki lehet próbálni!


Napsugaras szép napot kívánok! Böbe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése