Oldalak

2012. június 8., péntek

Bodzából készült

Bodzavirágból is készítettem finomságokat.

Kb.30 dkg cukrot megpirítottam.

A virágot 1 óriási felkarikázott citrom kíséretében és annyi víz, hogy ellepje - egy éjszakára lefedve pihentettem. Másnap hozzátettem 50 szem citrompótlót, felfőztem 20 percig. Leszűrtem és a karamellizást cukorra öntöttem, tettem hozzá még 70 dkg cukrot, felforraltam forrón üvegbe öntöttem és száraz dunsztba raktam.  

 Ez lett a szörp


 Készült bodzadzsem is. A hasonlóképpen előkészített alapanyagot leszűrtem, hozzákevertem 2 kanál fekete-ribizlit, dzsemfixet 50dkg cukrot felforraltam, üvegbe raktam és száraz dunsztba tettem
Ez a natúr változat. Itt nincs ribizli benne.

Ha még találtok virágot, érdemes kipróbálni, nagyon finom!


Napsugaras szép napot kívánok! Böbe

2 megjegyzés: