Bodzavirágból is készítettem finomságokat.
Kb.30 dkg cukrot megpirítottam.
A virágot 1 óriási felkarikázott citrom kíséretében és annyi víz, hogy ellepje - egy éjszakára lefedve pihentettem. Másnap hozzátettem 50 szem citrompótlót, felfőztem 20 percig. Leszűrtem és a karamellizást cukorra öntöttem, tettem hozzá még 70 dkg cukrot, felforraltam forrón üvegbe öntöttem és száraz dunsztba raktam.
Ez lett a szörp
Készült bodzadzsem is. A hasonlóképpen előkészített alapanyagot leszűrtem, hozzákevertem 2 kanál fekete-ribizlit, dzsemfixet 50dkg cukrot felforraltam, üvegbe raktam és száraz dunsztba tettem
Ez a natúr változat. Itt nincs ribizli benne.
Ha még találtok virágot, érdemes kipróbálni, nagyon finom!
Napsugaras szép napot kívánok! Böbe
Ilyenkor nagyon sajnálom, hogy itt alig van bodzabokor.....
VálaszTörlésSajnos nálunk is lassan elvirágzik...
Törlés