Oldalak

2012. június 28., csütörtök

Ismét véget ért!






Igen a tanév. Szinte, mintha most kezdődött volna el és máris június van. Kinek milyen élmények jutottak? Ki használta fel ezt az évet arra, hogy tudását gyarapítsa, ki volt az, aki csak bejárt a suliba, de az egészet szenvedésnek fogta fel.

A kis elsősöknek akadályt jelentett a Tudás várába bejutni vagy könnyedén tanulták meg a betűvetés tudományát?! Milyen érzés tölti el őket, hogy már mindent elolvashatnak? Számországban boldogulnak?

Aztán a nyolcadikosok további életét nagyban befolyásolja a februárban meghozott döntés: hova tovább? Melyik középiskolába jelentkezzen. Viszik-e tovább az emberi együttélés legelemibb szabályait, meghatározó értékeket, mint a tisztesség, egymás tisztelete, a szülő tisztelete, hűség, szeretet, becsületesség, megbízhatóság, áldozatkészség, egymásért vállalt felelősség, a nemzetért vállalt felelősséget?!

Mennyi izgalmas tanulmányi-, sport-, mesemondó-, szavaló-, rajzverseny áll mögöttetek! Ezekekkel szülőknek, nevelőknek és magatoknak is örömet szereztetek.
A felejthetetlen osztálykirándulások, színházlátogatások, témanapok mind-mind biztos emlékezetes marad. A szakköri lehetőségek, melyek jól kiegészítették az órai munkát és lehetőséget adtak a még többet tudni vágyóknak, tehetségük kibontakoztatására.

Végre itt a szünidő! Ám ennek veszélyei is vannak! Nagyon kell vigyázni, hogy a gyermek ne keveredjen bele veszélyes kalandba, vigyázzon a fürdőzésnél, kerékpározásnál. Mindig a fejüket használják, ne vagánykodjanak, mert a baj hamar bekövetkezik!Aki olyan balesetet szenved a saját hibájából, amit el lehetett volna kerülni, az nem hős, hanem buta.

Hasznos időtöltést, sok-sok közös családi programot kívánok mindenkinek a nyári szünetben!




Napsugaras szép napot kívánok! Böbe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése