Zolikámmal nagy munkában voltunk a héten. Hozzákészültünk a több hétig tartó MISMANC gyártáshoz.
Az egészet nagy fehér üvegben /befőttes vagy savanyúságos/ 3-4 hétig napon érlelni kell! Ezt követően valamilyen szűrőn, pelenkán, vattán, viledán stb. jól átszűrni.
A leszűrt léhez hozzá kell adni 1 liter valódi meggylevet, 0,5 kg . cukorszirupot /pirított vagy barna cukor/ és 0,3 liter mézet szirupként adagolva.
Ezt az egészet 1-2 hétig állni hagyjuk nagy edényben úgy, hogy naponta többször kevergetjük.
Ezt követően ismét leszűrjük és palackozzuk. Ha kibírod, két évig állni hagyod, hogy minél jobban összeérjen az anyag. /Előfordulhat, hogy leülepedés után valamikor újra át kell szűrni. Így viszont biztosan kristály tiszta lesz!/
Mire elkészül kb.7- 7,5 l kellemes, nem erős gyógyital lesz belőle!
Nekünk már van 2003-as italunk is! Tehát innen kezdve minden évjárat.
Aki kóstolta, nagyon ízlett neki!
EGÉSZSÉGETEKRE!
Napsugaras szép napot kívánok! Böbe
Drága Böbe megint valami különlegeset készítettél!
VálaszTörlésBiztos nagyon finom !
A Győri vásáron vettem dió eszenciát nagyon drága volt óvatosan bánok vele majd ha szükségem lesz rá akkor használom .
Évikém! Ebben az évben a zöld dió beszerzése okozta a legnagyobb gondot. Van a kertben 3 diófa, de úgy megfagyott, hogy 1 szem sincs rajta. Zoli kőszegi és budapesti kollégája hozott annyit, hogy tudjunk készíteni az idén is. Köszönöm, hogy minden nap ellátogatsz hozzám! De, kár, hogy ekkora köztünk a távolság...
Törlés