A műhelynapi spárga rakottas receptjét mutatom meg képek segítségével. A spárgaétel kóstolón nekem ez nagyon ízlett, azóta már többször is sütöttem. Jáger Ágika családi receptjét osztotta meg velem.
Olajos, sós vízben kifőztem a kiskagyló tésztát (Mindenki a család létszámához igazítja a mennyiséget!) Leszűrtem, tettem rá még egy kis olajat, tejfölt, egy csokor apróra vágott kaprot.
Annyi dkg spárgát, mint a tészta, megfőztem sós-cukros vízben, majd leszűrtem.
Annyi dkg darált húsból pörköltet készítettem, mint a tészta, hozzákevertem még tejfölt a spárgát. Megfelezve a tésztát a tepsiibe tettem, erre a spárgás hús ismét tészta.
Sajtot reszeltem rá, a sütőben 40 percig sütöttem.
Én 1 kg tésztából, 1 kg húsból, 1 kg spárgából 1 kis vödör tejfölből készítettem kedden ezt az ételt, 10 fő evett belőle.
(Ezt a viszonyítás miatt írtam le! Remélem érthetően!)
Ja, a spárgát lehet helyettesíteni reszelt vagy karikázott cukkinivel is!
Piroska gyümölcslevest, Marika fokhagymás sült májat, Klári mama vajas pogácsát, Terike hókiflit Rozika, Marika üdítőket hoztak az egész napos műhelynapra.
Szóval jót varrtunk és jót ettünk!
Napsugaras szép napot kívánok! Böbe
Jól hangzik a recept,már csak azért is,mert szeretünk minden olyan ételt amit kaporral ízesítünk!Biztos,hogy el fogom készíteni!
VálaszTörlésHelyes! Cukkinihez is remekül illik a kapor, ha nincs spárgátok!
TörlésKöszönjük a receptet! Én azt hittem, hogy a spárga már mind elfogyott Kelebián... :D
VálaszTörlésA fagyasztó ládába annyit teszünk el, hogy következő tavaszig elegendő legyen. A verset megtaláltam a neten, köszönöm, átadom Kovács Mártának is!
TörlésEzt ki kell próbálnom!
VálaszTörlésÉrdemes! Imola már azt hittem valahova elutaztatok! Sok elfoglaltságod van mostanában?
TörlésEzt ki kell próbálnom!
VálaszTörlésDrága Böbe én is ki próbálnám de vegetáriánus vagyok több mint egy éve!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki lehet hogy meg próbálom szójával .
Évikém! Én gombapörkölttel helyettesíteném a darált húst. Mit szólsz hozzá?
Törlés