Oldalak

2012. május 29., kedd

Csíksomlyó 2012. I.rész - "Máriával, Jézus anyjával"




Ötödik alkalommal vehettünk részt a csíksomlyói zarándoklaton. Mikor először lehetett részünk ebben a katartikus élményben, elhatároztuk Zolikámmal ide, amíg erőnk engedi, szeretnénk visszajönni. Ez történt az idén is pünkösd szép ünnepén.

Az ünnepi búcsús szentmise fél 1-kor kezdődött a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben, a Hármashalom oltárnál.
A búcsú napján a hívek Máriát dicsőítő énekkel, körmenettel érkeztek, először a hagyomány szerint mindig a gyergyóalfalvi keresztalja. Ezután a felvonulás az érkezés sorrendjében történt, a menet fokozatosan több kilométer hosszú lett.

A szentmise szónoka ft. dr. Tempfli Imre, a németországi Kirche in Not/Ostpriesterhilfe katolikus nemzetközi segélyszervezet osztályvezetője, a Stuttgarti Magyar Katolikus Egyházközség plébánosa volt.

Oscar Wildot idézve azt mondta, az embertől elvehetik, amit birtokol, de az igazi kincseket, amelyek benne honolnak, soha nem vehetik el. "Lelked kincseivel lehetsz boldog, azokat nem veheti el senki" - hangsúlyozta Tempfli Imre.

Az összefogás erejét emelte ki: "Hitünk parancsa, hogy a templomon kívül az életben is testvérek maradjunk" - jelentette ki Tempfli Imre. Hozzátette, ha egy ember álmodik, az csak álom, ha sok ember álmodik, az álom valósággá válik. "Kapaszkodjunk össze, hogy a lelkes testvériség valósággá váljon" – mondotta.



Csatlakozás a keresztaljához...

Egy kis pihenő 
















A mi kis csapatunk egymást segítve jutott fel a nyeregbe, majd a mise végén kegyelemmel jutottunk vissza minden baleset nélkül "Máriával, Jézus anyjával".



Napsugaras szép napot kívánok! Böbe

2 megjegyzés:

  1. Csak gratulálni tudok ,hogy megint el jutottál erre csodálatos helyre !
    Én még sajnos nem voltam ott de addig nem szeretnék meghalni amíg el nem jutok Csíksomlyóra !

    VálaszTörlés