Ahogy én gondoltam:
50 dkg lisztet, 1 kávéskanál sütőport, egy csipet sót, 2 ekanál porcukrot tálba tettem, összekevertem. 1 kis pohár tejfölbe ütöttem 4 tojás sárgáját és 1 egészet, 1 kávéskanál rum és csoki aromát. 8 dkg margarint felolvasztotta, kicsit kihűtöttem és az egészet a lisztre öntöttem.Könnyű, inkább lágy, mint kemény tésztát jól kigyúrtam. Két cipót készítettem, a gyúródeszkán még fényesre gyúrtam. Kb.20 percig letakarva pihentettem. Elnyújtottam 3-4 mm vastagságúra. Felét a hagyományos rombusz alakúra vágtam és kifordítottam, a másik részt linzerszaggatóval kiszaggattam. Nagy, magas falú lábasban, nagyon forró olajban gyorsan sütöttem ki, papírra lecsöpögtettem és még melegen porcukorral meghintettem. ( Vigyázni, mert nagyon gyorsan sül, legyen minden eszköz odakészítve!) A karácsonyi narancsdzsemből tettem rá falatkákat.
Pici szaggatóval készült, 2 db-ot összeraktam, közepén jól összenyomtam, így rózsa lett belőle! |
Szerintem 3-4 tagú családnak a fele is elegendő, illetve a fenti mennyiségből kb 50 db készült.
Napsugaras szép napot kívánok! Böbe
hmm imádom a csöregét! Nagymamám testvére készített mindig, meg isteni fánkot :-) Lehet, hogy meg kellene kérni, hogy készítsen nekünk, bár már elég idős, de nálunk a családban ő csinálja a legfinomabban :D
VálaszTörlés(vannak olyan receptjeink, amit csak a dédim tudott isteni finomra készíteni, hiába csináljuk pontosan a recept szerint hiányzik belőle az ő lelke :-))